Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMENAJARE APARTAMENT MODERN ÎN CRAIOVA – INTERVIU Arh.Mihaela Steiner

Atunci când inspirația, pasiunea și cunoștințele tehnice fac echipa, se întâmplă lucruri magice. Magică este și această amenajare apartament modern din Craiova gândită pentru o tânăra studentă, despre care vorbim astăzi într-un interviu cu Mihaela Steiner– Arhitect.

CINE ESTE MIHAELA STEINER? SPUNE-MI CÂTEVA CUVINTE DESPRE TINE TE ROG.

Sunt arhitect și alături de echipa mea din care mai fac parte arhitectul Alexandru Neatu și Ionuț Chimigea, ne străduim să realizăm proiecte de arhitectură și design interior de calitate în Craiova și alte orașe din Europa. Noi formăm BAM (Birou arhitectură metropolitană) și oferim servicii integrate de proiectare.

CUM A ÎNCEPUT POVESTEA TA CA DESIGNER DE INTERIOR?

Am absolvit Facultatea de arhitectură din cadrul Universității de Arte Aplicate din Viena în 2009, an în care criza economică luase amploare, iar restricțiile pe piața de muncă din Europa se inasprisera, românii neavând drept de muncă în uniune. Deși primisem o oferta de job din partea UN Studio, un prestigios birou de arhitectură din Amsterdam, având recomandări bune din partea primului birou în care am lucrat (Zaha Hadid Londra), birocrația a făcut să nu mai pot pleca pentru o vreme.

În această perioada, prima comandă pe care am primit-o în Craiova ca arhitect a fost de design interior. Astfel am început să abordez o nișă a arhitecturii pe care nu o explorasem până atunci.

În contextul epidemiologic actual, viitorul pare să fie unul în care vom gândi arhitectură de la interior către exterior. Vremea decoratorilor a apus, clienții nu își mai doresc să le fie decorați pereții, ci își doresc spații în care să se simtă bine, iar starea de bine are definiții diferite pentru fiecare dintre noi.

AȘ VREA SĂ VORBIM PUȚIN ȘI DESPRE ACEST PROIECT FRUMOS REALIZAT DE TINE – AMENAJAREA UNUI APARTAMENT MODERN PENTRU UN CUPLU TÂNĂR. SPUNE-MI TE ROG ÎN CE ZONA A ORAȘULUI ESTE ?

Apartamentul este situat într-un ansamblu rezidențial recent construit, în zona centrală. Proprietara este o tânăra studentă la medicină, cosmopolită, pasionată de fotografie, care provine dintr-o familie de medici cu tradiție și o dezvoltată cultură a esteticului.

Amenajarea am început să o conturăm pornind de la 2 tablouri primite de la bunicul ei și de la o schemă cromatică la care ea a ținut foarte mult (2 tonuri de gri și un deep ocean blue). M-a inspirat în primul rând persoana pentru care am lucrat, noblețea și discreția ei m-au determinat să aleg materiale naturale. Am folosit lemn, plăci de terazzo autentice (pe peretele central al livingului),textile catifelate, mătăsoase combinate cu stofe din împletituri naturale, multe lumini calde, dar și tonuri mai închise de gri și albastru care să creeze o atmosfera intimă.

 

                                                                          sursă foto apartament: Laurențiu Nica

CE ȘI-AU DORIT PROPRIETARII? CUM AI VĂZUT TU POVESTEA ACESTUI APARTAMENT?

Ascultarea și empatia sunt două lucruri importante pentru un arhitect. E nevoie să pui multe întrebări și apoi să observi beneficiarul. Putem învață doar dacă suntem curioși.

Proprietara și familia ei și-au dorit un apartament care să fie foarte eficient din punct de vedere al organizării spațiului, să includă depozitari generoase, dar să fie și un spațiu care să invite la socializare. Vârstă tinerei noastre cliente este cea la care îți dorești să petreci mult timp cu prietenii, să organizezi petreceri la tine acasă, iar dacă ai o sora pasionată de bucătărie, cum este cazul acestei familii, ai nevoie de o masă generoasă, iar zona de gătit trebuie să fie integrată în spațiul central al casei. Am încercat să conturăm un parcurs de-a lungul căruia descoperi obiecte speciale care vorbesc despre personalitatea proprietarului și dragostea ei față de artă. În hol am folosit un blat din lemn vechi de stejar, creat de Marius de la Woodmansion, obiecte decorative de colecție de la Heartwood și Circa 1703-3071, alese cu grijă împreună cu proprietarii.

Zonele intime ale casei, biroul și dormitorul au un aer calm compus cu texturi plăcute atingerii, un tapet iconic în dormitor și câteva accente industriale, dragi clientei noastre.

AI ÎNTÂMPINAT GREUTĂȚi ÎN REALIZAREA ACESTUI PROIECT?

Greutățile apar în implementarea proiectului, dar le-aș numi mai degrabă constrângeri. Bugetul este una dintre ele, deși în acest caz acesta a fost destul de flexibil. O altă constrângere au fost unele dintre finisaje (pardoselile și plăcile ceramice din grupurile sanitare), ușile au fost alese din pachetul oferit de dezvoltator. Termenele de livrare au fost destul de mari, astfel că a existat un moment de frustare din partea clientului care dorea să se mute cât mai curând. Grabă poate genera greșeli ireparabile. Adesea, clienții fac alegeri nepotrivite, constrânși de nerăbdarea de a finaliza amenajarea.

MOBILA A FOST REALIZATĂ PE COMANDĂ PENTRU AMENAJAREA ACESTUI APARTAMENT?

Depozitarile, mobilierul bucătăriei, biblioteca și biroul, mobilierul dormitorului și micul mobilier de depozitare din grupurile sanitare a fost custom made după desenele noastre. Restul pieselor sunt piese de serie mică. Peretele central al livingului este placat cu terrazzo, un material turnat, intens folosit în Italia, livrat de Zoiss Home Design și montat de constructor conform stereotomiei desenate de noi.

DE UNDE SUNT CORPURILE DE ILUMINAT?

Corpurile de iluminat sunt achiziționate de la World of Light și majoritatea sunt sculpturale, punctând diferite zone de interes ale casei.

CE TE INSPIRĂ PE TINE, MIHAELA?

Mă inspiră în primul rând beneficiarul spațiului. Interioarele nu schimbă vieți, dar ne fac rutină zilnică mai plăcută. Noi nu avem un stil, ci ne pliem personalității clientului, contextului și temei pe care o primim sau o imaginăm împreună cu acesta. Scopul nostru este ca beneficiarul final să se simtă bine în spațiul gândit de noi.

Mulțumesc Mihaela, pentru că ne-ai spus povestea ta și pe cea a amenajării acestui apartment.

Pe Mihaela Steiner o puteți găsi aici:

Str C D Fortunescu, nr 10

0756196671

https://www.facebook.com/BAM.arhitectură

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu