Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craiova se îmbracă în haine de sărbătoare: Zilele Craiovei 2023

 

Între 1 și 5 iunie, Craiova îmbracă haine de sărbătoare. Concerte, show aviatic, Food Truck Festival, ExpoFlora, festival de artă digitală, târguri de hand made, ateliere interactive pentru copii, expoziții și competiții sportive sunt pregătite de Primăria Craiova, cu ajutorul instituțiilor partenere, în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Zilelor Municipiului Craiova.

 

Evenimentele se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, strada A.I. Cuza, Piața William Shakespeare, pe Aeroportul Internațional Craiova, la Centrul Constantin Brâncuși, la muzee, pe strada Theodor Aman, la Teatrul Național Marin Sorescu și în Parcul Nicolae Romanescu.

 

Una dintre noutățile ediției din acest an este Craiova Air Show – un eveniment care promite evoluții spectaculoase de acrobații cu planorul, demonstrații de parașutism, demonstrații cu aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, demonstrații de acrobație cu Șoimii României, dar și de zbor cu avionul de luptă IAR-99 Șoim, produs la Craiova, unul dintre cele mai bune avioane de antrenament din lume. Vor face show la Craiova peste 50 piloți și vor fi prezente peste 40 de aeronave civile și militare, atât în formație de zbor, dar și la sol, în expoziție statică.

Craiova Air Show 2023 se va desfășura pe Aeroportul Internațional Craiova sâmbătă, 3 iunie 2023, între orele 11.00 – 18.00. Intrarea la eveniment va fi gratuită, iar accesul spre zona evenimentului se va face prin incinta Parcului Industrial High Tech Craiova, Calea București nr. 325C.

 

Tot pentru prima oară, Craiova este gazda unora dintre cei mai importanți artiști internaționali de artă digitală. Expoziția HOMAGE va fi găzduită în Centrul Cultural Constantin Brâncuși, la Muzeul de Artă din Craiova, între 1 și 5 iunie și va prezenta peste 50 de lucrări dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși. Vor ajunge la Craiova, pentru prima oară, lucrări semnate de artiști digitali internaționali din Marea Britanie, SUA, Italia, Japonia, Franța, Olanda sau Kuweit.

 

Zona de concerte va fi, ca de obicei, în Piața Mihai Viteazul, unde vor urca pe scenă, în fiecare seară, de joi până duminică, după ora 18.00, No Antidote, Feli, Mario Fresh, Partydul Kiss Fm, Analia Selis, Irina Baianț, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Mash-UP, Connect – R, Grasu XXL Live Band și Irina Rimeș și mulți alții. Startul distracției este rezervat copiilor, cărora le sunt pregătite parade în cele mai inedite costume – ECO PARADA, concursuri de pescuit sau de șah, ateliere interactive, dar și cele mai frumoase spectacole puse în scenă de Teatrul Colibri, Opera Română Craiova și Ansamblul Folcloric Maria Tănase.

 

Astfel, un inedit concurs de pescuit pentru copii va avea loc pe lacul din Parcul Romanescu, joi, 1 iunie 2023, de la ora 10.00, iar surprizele pentru cei mici vor continua, de ziua lor, la serele din parc, la Zoofetărie, în zona Teatrului Național Marin Sorescu și, după amiază, în Piața Mihai Viteazul.

 

Evenimentele din cadrul Zilelor Municipiului Craiova vor fi completate de expoziții tematice diverse, de competiția Cupa Băniei la Șah, ExpoFlora, expoziție cu mașini de epocă,  târg de handmade și antichități, proiecții de film pentru copii, dar și de cel mai important concurs de specialitate găzduit de Craiova – Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, pe Echipe.

Pe toată perioada evenimentelor, în centrul municipiului, pe strada A. I. Cuza, craiovenii își vor delecta papilele gustative cu preparate atent pregătite de mâinile bucătarilor ce vin din toate colțurile țării la Food Truck Festival.

 

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu