Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești” a obținut calificarea la etapa națională a competiției First Tech Challenge

Echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești” a obținut calificarea la etapa națională a competiției First Tech Challenge. În urma participării la etapa regională de la Timișoara, ținută în format on-line, Soft Hoarders a obținut atât Control Award First Place, cât și locul 6 în clasamentul premiilor pe robot, cu un punctaj de 946. Control Award premiază echipele care folosesc senzori și elemente de software pentru a crește eficiența robotului. Premiul este oferit echipelor care implementează cât mai multe automatisme în funcționarea robotului, dând dovadă de gândire inovatoare. Suntem foarte mândri că am reușit să ne distingem în această competiție, impunându-ne în fața a peste 40 de echipe din țară și din străinătate. Soft Hoarders este singura echipă care a obținut calificarea atât prin punctele adunate de robot, cât și prin documentarea evoluției acestuia.

Robotul de anul acesta a reprezentat o provocare specială pentru noi, deoarece a implicat multe ore de proiectare și de teste. Sarcinile concursului din acest sezon au fost diferite față de cele cu care eram obișnuiți, astfel că a trebuit să depunem mai mult efort și să ne punem mintea la contribuție pentru a crea mecanisme cât mai eficiente. Tema de anul acesta a fost menită să creeze mijloace mai eficiente de transport. Astfel, robotul este pus să îndeplinească o serie de sarcini în care colectează, transportă și descarcă diverse obiecte pe anumite niveluri de dificultate. Calificarea la etapa națională ne determină să ne autodepășim, deoarece vom merge la București cu gândul de a obținte performanțe și mai mari decât anii trecuți.

Rezultatele echipei Soft Hoarders se datorează în primul rând eforturilor colective ale celor 16 membri ai echipei, elevi din toate clasele de liceu, de la a IX-a până la a XII-a: Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Vlad Nedelcu, Adrian Ioana, Edi Bicu, Cosmina Casiu, Mihai Stamatescu, Radu Negricea, Bogdan Văduva, Luca Lazăr, Ramy Sakr, Rebeca Popescu, Andreea Grecu, Rareș Dafina, Cătălina Guguștea, Alexia Bulubașa.

 

 

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu