Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INTERVIU | Alina Trana:”Jurnalismul de calitate se face cu profesioniști și îmi place să spun că aceștia sunt și în Craiova!”

De 25 de ani jurnalist și realizator al emisiunii Cafeaua de sâmbătă, Alina Trană de data aceasta nu realizează interviuri ci este intervievată. Echipa Via Oltenia a găsit-o pe Alina Trană împachetând cadouri pentru copiii din spitale. Ne-a primit cu bucurie și ne-a râspuns la câteva întrebari legate de  perioada sărbătorilor de iarnă și de activitatea ei de zi cu zi.                                                                            

Ce înseamnă sărbătorile de iarnă pentru Alina Trană?

În primul rând mulțumesc! Sunt bucuroasă v-ați gandit  facem acest interviu, într-o perioadă din an când imi doresc ne gândim la lucruri frumoase, la cadouri, la copilărie, la familie, la bunătate și speranța în 2022  vom depăși cea mai grea perioadă prin care am trecut cu toții în ultimii 2 ani!

Ce înseamnă sărbătorile de iarnă pentru mine? Înseamnă in primul rând bucurie, bucuria de a dărui dar și de a primi! Sunt implicată după cum cred știți în proiecte dedicate copiilor: copiii din spitale, copii nevoiași și familiile sărace. Deci sărbătorile de iarnă pentru mine înseamnă să-i văd pe copii bucurându-se când primesc jucării și baloane, nu pot descrie-n cuvinte ce simt când văd mânuțele acelea cu branule îmbrățiseaza jucăriile. Emoțiile copleșesc, îmi ascund lacrimile cu greu și stapânesc la fel de greu sa nu-i strâng în brațe.

Totodata sărbătorile de iarnă înseamnă pentru mine, momentul cel mai important- îmbrățisarea pe care o primesc de la copilul meu când intră pe ușă. De Crăciun vom fi împreună, vine acasă! Ne vedem doar de càteva ori pe an, el locuiește în București și întâlnirile cu el indiferent de perioada din an sunt pentru mine ca si o sărbătoare.                                                              

Care este cea mai frumoasă amintire legată de sărbători, din copilărie?                                                                            

Cea mai frumoasă amintire  din copilărie este legată de  sărbătorile petrecute cu mama, tata și bunicii mei.

Cum era Crăciunul atunci când erai copil?

Eram cel mai fericit copil, primeam multă dragoste, iubire si daruri de la toți, aveam crenguțe de brad în toată casa, bunica mea făcea cel mai bun cozonac și mama “deghizata-n Moș Crăciunîmi lua cele mai frumoase cadouri.

Cum vei petrece Crăciunul anul acesta?

Crăciunul anul acesta îl petrec acasă. Îmi aștept copilul v vina și mergem la tata. Niciodată n-am plecat de Crăciun si Paște de acasă. Este o tradiție petrecem în familie.

Care este mâncarea preferată, de sărbători?

Pentru mine toatemâncărurilesunt preferate.:))) Îmi place  mănânc, asta este, dar cel mai mult îmi place să mănânc salata boeuf, friptură și cozonac făcut de vecina mea!

De și de cine îți este cel mai dor în această perioadă?

Nu numai în această perioadă, ci în fiecare zi îmi este dor de mama și bunicii mei: măița și tăiță. Sunt oamenii care m-au educat și care m-au învățat fiu ceea ce sunt astazi.

Ce-ți lipsește cel mai mult?

O întrebare foarte grea. Am avut multe momente dificile prin  care am trecut.                                                                              

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?                                                                          

Cele mai crunte momente au fost acelea în care mi-am pierdut o parte din familie: bunicii și apoi mama. Am trecut prin clipe greu de descris.

Dacă ai putea alege orice loc din lume, unde ai dori să petreci sărbătorile de iarnă?                    

Dacă ar fi aleg, cred tot în România, dar la munte, fie multă zăpadă, o cabănuță în vârf de munte, unde să am impresia pot atinge cerul cu mâna.

Care a fost cea mai mare provocare în 2021?                                                                          

Cea mai mare provocare în 2021 a fost înființarea Asociației “ Ziarul Sănătateași implicarea în zeci de proiecte umanitare.

Ce iți dorești de la 2022?

De la 2022 îmi doresc în primul rând am cel puțin aceasi putere de muncă, pot ajuta și mai multi copii și familii, scăpăm de “mascăși le dea mai multă minte celor care ne vor conduce țara.

doresc tot binele din lume, mulțumesc tuturor colaboratorilor ziarului Sănătatea, emisiunii Cafeaua de Sambata și ziarului Agricol iar celor care ne-au ajutat prin intermediul Asociatiei le rămân recunoscătoare și mă înclin în fața lor. La mulți ani, echipei Via Oltenia, să ramaneti la fel de minunati și fim sănătoși!

 

 

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu