Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INTERVIU | Corina Canuci,antreprenor COCOON beauty lounge

 

Cu o piață a serviciilor de înfrumusețare competitivă în Craiova, zărind multe oportunități, dar și multe provocări, ne-am întrebat ce-o fi însemnând să fii antreprenor în Craiova. Ne-a răspuns întrebărilor Corina Canuci, antreprenor COCOON beauty lounge.

 

Povestește-ne despre tine și afacerea ta !

Foarte multe persoane mă întreabă care a fost secretul de am reușit să realizez atâtea lucruri până la vârsta de doar 30 de ani . Păi , nu este niciun secret , este doar muncă și perseverență . Nu am așteptat să termin studiile mai întâi, ca să mă hotărăsc ce voi deveni în viață , să pierd ani așteptând , m-am construit ca om în timp ce studiam. La școală am mers pentru a fi un om educat în societate , la facultate am mers de dragul părinților, pentru că nu asta m-a decis ce vreau să devin , nu ! Am început să îmi caut calea în viață încă de la 14 Ani , nu de la 22 -23 când am terminat facultatea . De atunci am încercat multe domenii , de la babysitter, așa mi-am câștigat primii bani, până la agent de vânzări în materiale de construcțîi. La 24 de ani am descoperit MICROPIGMENTAREA ,clientă fiind în astfel de proceduri , am înțeles clar satisfacția pe care o pot avea și restul femeilor care nu au sprâncenele dese și bine definite.

La 26 de ani am avut primul business în acest domeniu , la 28 am creat brandul COCOON Beauty by Corina Canuci , iar la 30 de ani mă mândresc cu 2 locații Cocoon Beauty deschise în Craiova și Slatina, și tot în Craiova am pus bazele Cocoon Academy , unde împărțim cu ceilalți ceea ce am învățat și am dezvoltat noi .

Ce face ca afacerea ta să fie specială ?

Faptul că nu o privesc ca pe o afacere! Văd ceea ce fac ca un stil de viață , pentru asta trăiesc, este motivul pentru care mă trezesc dimineața . TRĂIESC PENTRU CEEA CE FAC, NU TRĂIESC DIN CEEA CE FAC !

Probabil de aceea nu mă pot considera o persoană bogată , pentru că investesc tot ce câștig. COCOON Beauty , nu este un salon de prestări servicii de înfrumusețare calitative și atât ! Suntem o echipa de femei care fac fericite alte femei . Punem clientele pe primul loc și atunci când ne trec pragul pentru prima oară , ne asigurăm că își vor dori să ne revadă și nu doar pentru serviciile de întreținere , ci pur și simplu să își dorească să bea o cafea cu noi , pentru că ne legăm sufletește de ele .

Cum vezi evoluția serviciilor de înfrumusețare , ce preferă clientul de astăzi?

Exact cum am spus și mai sus, cred că oamenii își doresc să întâlnească “oameni” nu prestatori de servicii. Clientul , și nu doar în domeniul Beauty , își dorește să nu se simtă ca un produs la rândul lui. Evoluează extrem de rapid domeniul Beauty și atunci este important să explicăm oamenilor ceea ce își doresc defapt și ceea ce vor primi , să îi ascultăm pentru a nu le înșela așteptările la final . Suntem mulți, foarte mulți pe piață, care oferim calitate , dar scopul nostru nu a fost să fim puse în fruntea celor MAI BUNI , ci să fim în fruntea celor MAI EFICIENȚI și să lăsăm clietele să ne evalueze și să ne diferențieze. De aceea am investit doar în tratamentele de top de pe piață Europei și nu numai .

Ce înseamnă pentru tine inovație în zona de servicii de înfrumusețare?

Tot ce înseamnă rezultat pe termen lung ! Suntem în secolul vitezei , iar timpul este din ce în ce mai puțin și prețios și atunci avem nevoie de servicii de înfrumusețare cu rezultate pe termen lung , pentru a ne rămâne mai mult timp liber pe care să nu fim nevoite să îl petrecem în fața oglinzii . De 2 ani am adus INTRACEUTICALS un tratament adus din AUSTRALIA , dar cu mare succes printre vedetele de la HOLLYWOOD despre care mulți știm că este tratamentul eficient al MADONNEI , Kim Kardashian, Eva Longoria , chiar și al bărbaților Channing Tatum , Edgar Ramirez , deci este preferatul vedetelor de la HOLLYWOOD , însă avem și în România multe vedete iubitoare de acest tratament , Gina Pistol , Iulia Vântur , Paula Chirilă . Acum îl avem și noi în Craiova ! Avem rezultate uimitoare și cu ajutorul MEZOTERAPIEI CU ACE care ne ajută să grăbim regenerarea țesutului facial pentru reîntinerire rapidă – estompează ridurile fine , diminuează vizibil petelor pigmentare , curată în profuzime , închide porii dilatati . Secretul terapiilor noastre stă în serurile folosite și în tehnicile teraputilor noștri. O altă tehnologie de care eu personal sunt îndrăgostita , este BB GLOW , un tratament care uniformizează nuanța tenului pentru a nu mai folosi zilnic fond de ten. Avem mult multe soluțîi de înfrumusețare și reîntinerire ! Astea sunt primele care au rezultat pe loc și pe care le consider o necesitate în rândul femeilor , dar cu siguranță cine ajunge la noi va înțelege exact de ce am ales numele de COCOON , din COCOON se nasc fluturii.

Corina , ce te inspiră ?

Ooo , da ! În acest domeniu este imposibil să duci lipsa de inspirație, având în vedere că femeile care ne trec pragul au diferite nevoi și așteptări. Chipurile lor sunt o provocare și cerințele și așteptările lor o sursă a mea de inspirăție. Deci femeile din jurul meu mă inspira !

Care au fost așteptările cu care ai pornit la drum și care a fost realitatea ?

Nici nu mai țin minte dacă am avut așteptări la început , pentru că eram prea focusată să nu dezamăgesc nicio clienta cu care intram în contact . Trăiam fiecare moment în parte și nu prea mă gândeam la ziua de mâine. Însă evoluția a venit de la sine perfecționându-mă cu fiecare procedura în parte . În primii 3 ani am fost la dispoziția clientelor 7 zile din 7 , am refuzat să fac pauză de teamă de a nu îmi ieși din mâna . Apoi am construit o echipa de oameni în jurul meu care se ocupă de restul detaliilor , lăsându-mă pe mine să mă implic în procedurile de micropigmentare relaxată. ÎNCEPUTUL A FOST GREU și făcea ca totul să pară irealizabil , dar a fost singură cale pentru ca PREZENTUL SĂ FIE FRUMOS ! Încă de mică am știut că voi profesa în domeniul Beauty , eram mult prea atrasă, mă vizualizam în viitor că fiind într-un salon, într-o clinică de înfrumusețare , stand de vorba cu oameni despre evoluția înfrumusețării și învățând despre asta . Recunosc că nu a fost un drum construit în direcția asta chiar dacă asta visam , însă deciziile luate spontan m-au adus aici.

Cât de greu este să fii antreprenor în acest domeniu ?

Nu este greu dacă ai oamenii potriviți lângă ține ! Am construit o echipa calificând oamenii după calitatea lor umană , care să înțeleagă nevoile atât ale mele cât și ale clientelor și care să își dorească să evolueze , să devină specialiste în ceea ce fac . De-alungul timplului echipa s-a tot mărit, deci oameni de calitate există , chiar și fetele care nu s-au putut mula pe stilul nostru de interacționare și dezvoltare , au plecat cu foarte multe lucruri învățate și constructive pentru ele care cu siguranță lr vor ajută în viață. Pentru că investim în toți oamenii care vor să facă parte din echipa COCOON .

Ce planuri ai de viitor ?

Nu îmi fac planuri în general pentru că nu mă țin de ele , sunt un om spontan , mă bazez pe instinct , iau decizii în funcție de oportunități , în funcție de ideile oamenilor din jur, și mă bazez foarte mult pe cât pot eu să mă implic într-o idee pentru a o transformă într-o realizare .

Ce sfat ai oferi celor care își doresc să devină antreprenori ?

Să lucreze la businesses-ul lor , din businesses -ul lor. Niciodată să nu îți faci un business doar pentru că ai văzut că altcuiva îi merge bine în acel domeniu. Doar atunci când știi tot procesul produsului pe care îl oferi , când ai simți rezultatul pe pielea ta și poți înțelege efectul produsului sau serviciului , în cazul nostru, pe care îl oferi asupra vieții tale , doar atunci poți înțelege potențialul lui în piața. TREBUIE SĂ CREZI ÎN CEEA CE CREEZI pentru a putea transmite încredere mai departe.

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu