Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INTERVIU | Cosmin Vasile,președinte CJ Dolj:”Sărbătorile de iarnă sunt legate de reîntoarcerea la rădăcini, la familie și la tradiții”

Ce înseamnă sărbătorile de iarnă pentru Cosmin Vasile?                              

Sărbătorile de iarnă înseamnă, în primul rând, Nașterea lui Iisus Hristos. De multe ori ne îndepărtăm de semnificația adevărată a Crăciunului, dar, în realitate, sentimentele care ne încearcă în această perioadă sunt cele legate de unul dintre cele mai importante evenimente ale creștinătății. Pentru mine, sărbătorile înseamnă liniște, împăcarea de sine sau cu cei dragi, bunătate, înțelegere și dărnicie.                                              

Care este cea mai frumoasă amintire legată de sărbători, din copilărie?    

Cu siguranță, este vorba de dimineața de Crăciun! Moș Crăciun a venit în fiecare an al copilăriei mele, astfel că îl așteptam cu multă emoție și curiozitate. Așteptarea nu ne lăsa să dormim nici pe mine, nici pe fratele meu, astfel că, într-un an, ne-am trezit la ora 5 dimineața pentru a deschide cadourile. A fost anul în care am primit cele mai multe jucării. Bucuria de atunci rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri legate de Crăciun.          

Cum era Crăciunul atunci când erați copil?

Cu miros de prăjituri și multă agitație. Bunicii și părinții se ocupau de pregătirea mesei, iar noi, copiii, eram responsabili de atmosfera veselă din casă.                                                                                         Cum veți petrece Crăciunul anul acesta?

Acasă. Îmi doresc să petrec cât mai mult timp cu familia și să mă bucur de felul în care copilul meu descoperă frumusețea Crăciunului.                                                            Care este mâncarea preferată, de sărbători?

Piftia, categoric! Și sarmalele pregătite după rețeta specifică gospodăriilor de pe valea Dunării: cu raci umpluți și zeamă multă.

                                     

Dacă ați putea alege orice loc din lume, unde ați dori să petreci sărbătorile de iarnă?                        

Acasă, sărbătorile de iarnă sunt legate de reîntoarcerea la rădăcini, la familie, la tradiții și la liniștea pe care doar propriul cămin ți-o oferă.

Care a fost cea mai mare provocare in 2021?    

A fost un an cu multe provocări, mai ales că a fost primul an de mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj. Am muncit mult, alături de echipa mea, și sper că eforturile noastre au fost vizibile și au adus beneficii întregii comunități.                                                                

Ce va doriți de la 2022?

Am nenumărate planuri pentru anul viitor, iar unele dintre acestea sunt cu multe provocări. Se vor termina multe dintre proiectele aflate acum în derulare, astfel că am făcut o nouă listă destinată proiectelor pe care dorim să le finanțăm cu bani europeni. Continuăm sub același deviz, acela că nu vrem să ratăm nicio linie de finanțate externă. Am găsit soluții de parteneriate și asocieri care să ne ajute să accesăm și alte „buzunare” ale Uniunii Europene. În plus, ne dorim să facem județul cât mai vizibil la nivel național, dar și internațional, cu scopul de a ne promova și de a atrage investitori. Toate acestea sunt puse în agenda mea cu un calendar, grafice de lucru și termene-limită. Voi duce la bun sfârșit tot ce mi-am propus!

 

Îmi doresc să avem cu toții un sfârșit de an cu liniște, în preajma familiei și a celor dragi. Sper că anul viitor ne va găsi sănătoși, cu putere de muncă și tăria de a trece peste provocările lui 2022! Sărbători fericite! La mulți ani!

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu