Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jandarmii doljeni, la datorie în minivacanța de 1-5 iunie

În perioada 1 – 5 iunie a.c., în contextul mini-vacanței ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și a Rusaliilor, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi angrenate în misiuni specifice în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de responsabilitate a celor două unități.

Amintim, în acest sens, cele mai importante activităţi la care vor participa efectivele celor două unităţi, în perioada 01 – 05 iunie a.c., astfel:

Joi, 01 iunie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la deschiderea Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare, ce se va desfășura în Piața Mihai Viteazul din municipiul Craiova, precum și la manifestarea promoțională Skirt Bike ce se va desfășura pe traseul Piața Mihai Viteazul – Parcul Nicolae Romanescu.

Sâmbătă, 03 iunie, în intervalul 11.00-18.00, 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul spectacolului aviatic Craiova Air Show ce se va desfășura la Aeroportul Internațional Craiova.

Totodată, în această perioadă, jandarmii doljeni vor fi angrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestarea sportivă – Pedală în Bănie, precum și la manifestările cultural artistice organizate în municipiul Craiova – Alaiul Călușului Oltenesc și în localitățile Radovan, Pielești, Giurgița, Apele Vii, Piscu Vechi și Brădești.

În perioada 2 – 4 iunie a.c., peste 650 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor fi angrenați în asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilelor Municipiului Craiova.

Sâmbătă, 3 iunie a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va fi prezentă și va asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FC Argeș – Dinamo București, ce se va desfășura pe stadionul Orășenesc Mioveni, începând cu ora 21.00.

Totodată, duminică, 4 iunie a.c., jandarmi din cadrul aceleiași unități vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice organizate în localitățile Rast și Almăj, din județul Dolj.

   

Concomitent cu misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmii din cadrul ambelor unități vor participa în această perioadă și la misiuni de menținere a ordinii publice, atât în sistem integrat cât și independent, în zona de competență.

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Totodată, recomandăm participanţilor la manifestări să acorde o atenţie sporită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispoz

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu