Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nicolae Giugea (PNL) : Cormoranul va suferi iar de sete!

Domnule Președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Un singur regret am în legătură cu amânarea realizării schimbărilor guvernamentale – domnul Petre Daea mai rămâne câteva zile ministru al agriculturii. Din păcate, afirmația mea nu este deloc ironică, pentru că fiecare zi cu Petre Daea în postura de ministru dăunează deosebit de grav fermierilor români și agriculturii românești. Pagube determinate de pierderea de sub control a importurilor de cereale ucrainene, pagube generate de prețurile energetice, pagube generate de lipsa unor elemente esențiale de infrastructură sau procesare, pagube generate de secetă. Acestea sunt lucrurile care vor rămâne după două mandate lungi și costisitoare ale ministrului Daea. Nici oaia nu a avut o viață mai bună în mandatul său, deși o clama ca fiind marea sa dragoste. De asemenea, principala preocupare de a diminua efectivele de cormorani se realizează aproape natural – fără strop de apă în agricultură, bietele păsări vor migra de sete spre alte țări.

Stimați colegi,

Aproape toți miniștri din Guvernul condus de Nicolae Ciucă au mers la Bruxelles să negocieze, să-și apere cauzele și să repare stricăciunile făcute de USR, fie că vorbim despre energie, justiție, muncă etc. Cine să meargă și să susțină cauza agriculturii românești la Bruxelles? Petre Daea?

Cine să convingă Comisia Europeană că Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații ține de securitatea alimentară a României și a Europei? Petre Daea? După singura încercare a ministrului Daea de a obține ceva de la Bruxelles, agricultura românească a pierdut bani, nu a câștigat! Bine că a salvat situația Președintele României!

Stimați colegi,

Intrăm în anotimpul cald și reluăm aceleași discursuri sterile din anii precedenți. Nu avem irigații, nu avem apă în legumicultură, avem pagube, iar prețul legumelor și fructelor românești este de două ori mai mare decât produsele dubioase care vin din import.

Oare nu-i momentul să punem definitiv capăt acestei situații?

Oare, Parlamentul României, înainte de a intra în vacanța parlamentară, nu ar fi bine să adopte proiectul propus de mine pentru o acțiune îndrăzneață în domeniul infrastructurii de irigații?

În încheiere, aș dori să vă spun că apreciez gestul colegilor din PSD care s-au lepădat de Daea, deși este destul de târziu.

Vă mulțumesc, Nicolae GIUGEA Deputat PNL

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu