Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nicolae Ștefănuţă: “Certificatul european de vaccinare este un document care atestă că ai trecut prin vaccinul european, nu un pașaport”  

Comunicat de presă |                                                                          Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ștefănuță, membru al Comisiei de Sănătate publică a Parlamentului European,  a organizat joi, 18 februarie, prin intermediul biroului său local de la Craiova, evenimentul online Check-in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19, cu participarea medicului specialist în medicină de familie Codruța Constantinescu.

Temele discuției au fost campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul județului Dolj, campania de informare, importanța educației sanitare și posibilitatea introducerii unui certificat european de vaccinare.

“Certificatul european de vaccinare este un document care atestă că ai trecut prin vaccinul european, nu un paşaport. Acest lucru îmbunătățește starea de acum, pentru că vom fi scutiți, probabil, de obligația carantinării sau testării multiple, care la noi costă sute de lei și nu este la îndemâna oricui. Dacă avem acest certificat după ce ne-am vaccinat și el este recunoscut de toate statele membre, atunci zecile de mii de cetățeni români care lucrează în toată Uniunea Europeană, mulți dintre ei fiind și transportatori, nu mai trebuie să facă nici testare și nici carantină”. Mai mult, europarlamentarul a pledat pentru o mai mare acuratețe a informațiilor cu privire la dozele de vaccin: „Oamenii trebuie să știe foarte clar când vom avea din nou doze atunci când platforma ne arată că nu mai este disponibilă niciuna. Acest lucru ar reduce și din știrile false care circulă pe internet. Este complet fals că UE nu vrea să ne dea nouă, românilor, vaccinuri. Toate vaccinurile sunt distribuite echitabil și proporțional între statele membre.”

Dr. Codruța Constantinescu a declarat că, din practica sa, există dorință de vaccinare: „Locurile la vaccin pe Craiova s-au risipit rapid. Ceea ce îmi confirmă acest lucru este că zilnic primim telefoane la cabinet dacă există locuri noi; avem o listă cu pacienți pentru „programare în așteptare”, tocmai pentru a le da o speranță că în momentul în care se vor mai afișa noi locuri, vom putea să îi înscriem. Feedback-ul primit de la pacienți arată că lucrurile se întâmplă eficient.”

Evenimentul Check-in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul județului Dolj a fost ultimul din seria de patru evenimente pe această temă organizate de Nicolae Ștefănuță la birourile sale locale din Sibiu, Cluj, Constanța și Craiova, pentru a informa românii despre eforturile Uniunii Europene de a asigura accesul la vaccinuri sigure și eficiente pentru toți cetățenii europeni.

 

 

 

 

 

 

 

Nicolae Ștefănuță este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019. Este vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. Este, totodată, și coordonator în Comisia specială a Parlamentului European pentru lupta împotriva cancerului.

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu