Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O cafea cu Lia Olguța Vasilescu,la Iberico

 

Dimineţile petrecute cu o cafea aburindă, băută uneori la o poveste în familie, alteori cu prieteni,cu colegi și de ce nu chiar cu un politician cu care poți conversa aproape orice, îmi energizează zilele. Ei bine, într-o mică dimineaţă de vara am avut acest prilej de a-mi bea cafeaua pe-ndelete alături de Lia Olguța Vasilescu.

În viața ,oamenii, mai au nevoie și de repere. Și când avem în față exemple concrete care pot să ne motiveze, de ce să nu privim într-acolo cu încredere și să învățăm din ele. Lia Olguța Vasilescu, este femeia care inspiră mereu.Este credibilă,este diferită, ea nu doar vorbeșteci și acționează, este flexibilă și energică.

Lia Olguța Vasilescu a acceptat să vorbească în cadrul unui interviu atât despre cel mai important rol din viața sa: acela de mamă, despre Craiova copilăriei sale,cât și despre adolescență dar și despre Primărie.

 

Cum ai descrie în câteva cuvinte Craiova?

Capitala aristocrației sudului. Așa cum a și fost zeci de ani și cum începe redevină prin reabilitarea tuturor monumentelor ei.

Ce visai să te faci când erai mică?

Polițistă, designer vestimentar, doctor, profesor… Depinde de etapă. Sigur nu politician.(zâmbește)

În școală stăteai în ultima bancă sau erai tocilară?
Tocilară am fost în facultate, când am terminat printre primii. Am luat treaptă I la Elena Cuza, secția Filologie, așa cum am dorit, la bac am avut și un 10 la filosofie, am intrat între primii la Facultatea de Litere și Istorie, la o concurență de 10 pe loc, cum era atunci și am terminat facultatea tot printre primii din an, chiar prima din secția meaRomânăItaliană.
Care e mâncarea care îți amintește ție de copilărie?
Salată de vinete. Dar nu e de bine. Până la 25 de ani nu am putut  simt nici măcar mirosul fără  am probleme. Când aveam 4 ani, a murit tatăl unui copil din bloc și mama lui ne-a pus pe pâine salată de vinete. Ulterior am asociat această specialitate culinară cu mirosul morții și, instinctiv, am respins-o.
Care e năzdrăvănia aceea pe care ai făcut-o când erai mică și pe care o ții minte până azi?
Tăiam perdelele și hainele mamei în etapa în care voiam  devin designer vestimentar. Acum văd  și copilul îmi calcă serios pe urme…(zâmbește)
Ce fel de mamă este Lia Olguța Vasilescu?
mama care își răsfață copilul,tocmai pentru  nu are timpul suficient  se sature  stea cu el.
Lia, care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o tu în rolul de mamă?
 nu  enervez. Pot obține ceea ce doresc de la el și explicându-i unde greșește și cum e bine  procedeze pe viitor.
Ce vă place să faceți în timpul liber, ca familie?
La toată familia ne place apa și  înotam. Nu ratăm în niciun concediu o ieșire la mare.
Ai fost într-o vacanță anul acesta sau urmează? Ce destinație ai ales?
Am apucat în iunie.În România,la Neptun.
Ce-ți face plăcere? Ai un ritual al tău?
Joc remy cu prietenii și facem și un grătar,săptămânal.
Cum gestionezi faptul că cineva a publicat un fake news și că de acolo au ieșit,de exemplu, comentarii violente?
Sunt multe fake news-uri despre mine.
Acum câțiva ani s-a spus  am ajuns în comă alcoolică la urgență.
Anul asta m-au divorțat de câteva ori.
Apoi au spus  nu cred în covid.Numai și numai aberații.
Dar am început  le fac plângeri în civil și  le cer daune celor care tot publică mizerii.Ca persoană publică îți asumi și comentarii rautaciose,dar parcă prea se spun multe minciuni.
Când ai plâns ultima dată?
Nu îmi amintesc.
Probabil la vreun concert Tudor Gheorghe.
I-am și spus  e singurul bărbat din lume care  face  plâng la spectacolele lui.
Ce nu au știut craiovenii până acum despre Lia Olguța Vasilescu și trebuie să afle?
Nu cred  mai e ceva secret.
De ce Primar? De ce Craiova?
Ca primar poți face lucruri, poți construi. Și cred  după un mandat al meu de primar, în Craiova, s-au văzut multe obiective importante: un stadion de fotbal, altul de atletism care a început pe vremea mea, un spital nou, parcuri, școlistrăzi întregi reabilitate, un adăpost canin, casetarea unor canale deschise, multe investiții mari. De ce Craiova? E orașul meu.
Care sunt TOP 5 target-uri pe care le vei pune în practică în noul mandat de primar?
Un spital nou de copii, un parc tematic, refacerea din temelii a zonei Pieței Vechi, parcări supraterane și cel cu care voi rămâne în memoria orașului pentru  este cel mai mare proiect european de aducțiune de apă, de la Izvarna și de construire a canalizării pentru întreg orașul, proiect de aproape jumătate de miliard de euro pe care l-am demarat mandatul trecut și se va încheia în următorii ani.Dacă ne referim doar la proiecte mari.Voi continua investițiile în școliinfrastructură rutieră, zone verzi și spitale, ca și în mandatul trecut.Avantajul meu e  oamenii știu deja ce pot face. Dezavantajul este  și așteptările sunt foarte mari.
Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu