Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Silviu Cosmin Bosoancă, președinte Organizația Județeana de Tineret PMP Dolj: “Studenții reprezintă o parte importantă a viitorului oricarui stat”

Organizația de Tineret a PMP Dolj este dezamăgită de modul în care Guvernul României alege să facă reformă bugetară prin tăierile subvențiilor acordate studenților. Până la urmă, aceștia reprezintă o parte importantă a viitorului oricarui stat! Simplul fapt că tinerii aleg să studieze în continuare și să se perfecționeze într-un anumit domeniu, reprezintă un plus valoare pentru România, care ulterior s-ar putea regăsi în economia statului.

1. Impactul bugetar este unul mic, comparativ cu orice altă categorie de bugetari sau funcționari publici. Gratuitatea transportului pentru studenți reprezintă un ajutor

2. Țările dezvoltate ale UE, în care transportul pentru studenți este redus doar cu 50%, au alte facilități și alt nivel de trai. Bursele studenților sunt mai mari, iar in Franța spre exemplu, masa la cantină pentru un student costă #1EURO.

3. Consecvent sau nu, primul ministru a renunțat la acest amendament în 2017 pe motiv că impactul bugetar este redus. Ori subvenția nu a crescut în acești ani.

„Așa cum am mai declarat anterior, politica este o opțiune, nu o obligație! Prin urmare, nu văd de ce nu se fac eforturi ca proiectul de lege privind pensiile speciale să nu mai fie neconstituțional și de ce nu se face o comparație a impactului bugetar și social totodată, între necesitatea de a se acorda pensii pe bază de contributivitate și necesitatea mobilității studenților, predominant în scopuri educaționale! Un student ajunge să se deplaseze la mare sau la munte poate de 2 ori pe an, restul deplasărilor fiind de la domiciliu spre orașul în care studiază, fac voluntariat sau schimb de experiență. Trebuie luat in calcul faptul că doar deplasările se fac gratuit, cazările și mesele sunt achitate integral, ceea ce duce la o creștere a impactului economic pozitiv asupra turismului și implicit asupra horeca. În contextul pandemiei, majoritatea studenților s-au mai deplasat doar în scop educațional, alegând să nu mai plătească chirie în orașul de studiu, să învețe de acasă online și să se deplaseze spre orașul de studiu in funcție de necesitate.” – Silviu Cosmin Bosoancă, președinte al Organizației Județene de Tineret PMP Dolj.

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu