Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Un nou album muzical de excepție realizat de Liga Albanezilor

Pe parcursul anului 2020, în cadrul Centrului Cultural Albanez al Asociației Liga Albanezilor din România s-a lucrat intens la un nou proiect muzical, pe linia deschisă de albumele de muzică lirică și muzică veche albaneză publicate în anii anteriori. Înregistrările s-au încheiat la finalul anului precedent, astfel că primăvăra anului 2021 a fost vestită, la ALAR, de apariția albumului „Muzică tradițională albaneză”.
Publicat în format digital CD, albumul include unsprezece piese albaneze renumite, în interpretarea unui cuplu de artiști care întruchipează în cel mai fericit chip legătura româno-albaneză: Gjergji și Ionela Mani. Alături de ei a lucrat tânărul Dragoș Stama, cel care a asigurat orchestrația pieselor și a depus un efort considerabil în tot ceea ce privește regândirea pieselor din punct de vedere timbral, polifonic, armonic și ritmic. Pe lângă soliști, alți doisprezece instrumentiști și-au adus contribuția la realizarea acestui album muzical de excepție.
Coordonatorul Centrului Cultural Albanez, Dr. Luan Topciu, și-a exprimat convingerea că publicul din România va fi încântat de această nouă apariție muzicală: „Am putut observa, cu prilejul realizării precedentelor albume, că publicul din România este foarte sensibil la muzica albaneză. Prin urmare, sunt ferm convins că și aceste piese, interpretate de doi artiști de operă, Gjergji și Ionela Mani, vor fi îndrăgite de ascultători. Am urmărit pas cu pas derularea proiectului, iar implicarea și profesionalismul artiștilor și producătorilor de la Quna Studio ne-au oferit încă de la bun început garanția unui album reușit”, a precizat Dr. Topciu.
Albumul „Muzică tradițională albaneză” se distribuie în format CD, în mod gratuit, alături de numărul pe luna aprilie al revistei lunare Drita / Lumina, iar piesele pot fi ascultate și pe canalul de YouTube al ALAR, precum și pe pagina oficială de Facebook.

Muzică tradițională albaneză

Soliști: Gjergji Mani și Ionela Mani

1. Dua më shumë Shqipërinë
2. Margjelo
3. Lule lu
4. Lule Borë
5. M’ka shku menja me u fejue
6. Ky marak, maraku i shkret
7. O moj korçare
8. Tumankuqe
9. O ku po shkon mor i mjeri plak
10. Bishtalecat pale pale
11. Perendeshë e bukurisë

Vioara 1/solo – Mircea Pavîlcu
Vioara 2 – Ioana Maria Tudor
Violă – Daniel Vots
Violoncel – Mihail Grigore
Clarinet – Daniel Metea
Trompetă – Iustin Sandu
Flaut – Iulia Mureș
Oboi – Constantin Alexandra
Contrabas / chitară bas – Vlad Vedeș
Soprană – Ana Maria Hangu
Soprana – Daniela Elena Cărstea
Bas bariton – Ioan Ionuț Hangu
Chitară clasică, chitară acustică, chitară electrică – Dragoș Stama
Orchestrator – Dragoș Stama

Producători muzicali: QUNA Studio – Sergiu Ene & Enri Demi

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu