Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Actorul craiovean Alex Calangiu, personaj principal în filmul Libertate, despre Revoluția Română  

După premiile obținute la Festivalul de Film de la Sarajevo și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, filmul Libertate (r. Tudor Giurgiu), despre Revoluția Română, va intra pe marile ecrane din țară. În rolul principal, cel al milițianului Viorel, joacă actorul craiovean Alex Calangiu, aflat la prima sa apariție importantă pe marele ecran. Acesta va fi prezent la două proiecții speciale ale filmului în Craiova, pe 14 septembrie la Inspire Cinema VIP Electroputere și pe 5 octombrie la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Alături de el vor fi regizorul Tudor Giurgiu și alți actori din distribuție. Biletele pentru cele două proiecții au fost puse în vânzare online.

 

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Alex Calangiu a absolvit Universitatea din Craiova, secţia de teatru, și are un master în actorie. Din 2015 este unul dintre cei mai îndrăgiţi și populari actori ai Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, unde a fost distribuit în peste 20de spectacole. A creat personaje complexe sub coordonarea unor regizori internaţionali precum Declan Donnellan și este unul dintre actorii preferaţi ai lui Radu Afrim.

 

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu