Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ministerul Sănătății prezintă modelul 3D arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgență Craiova

Clădirea principală a SRU CRAIOVA va avea 8 niveluri: subsol, demisol, parter, 4 etaje și etaj tehnic. Subsolul, demisolul, parterul și etajul 1 sunt dezvoltate pe întreaga amprentă a clădirii. De la etajul 2 până la etajul 4 sunt delimitate cele 5 turnuri de spitalizare iar la etajul 5, în fiecare turn, sunt prevăzute spații tehnice. Suprafața construită desfășurată va fi de 226.427,11 mp (incluzând terasele circulabile și necirculabile). Spitalul va avea 1567 locuri de parcare (1011 exterioare și 556 subterane), iar în proiectare s-a pus accent pe ulizarea energiei din surse regenerabile pentru funcționarea spitalului.

Obiecvul principal al proiectului este îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor medicale pentru pacienții care necesită intervenții de urgență, îngrijiri secundare și terțiare sau tehnologie și experză la nivel înalt, în regiunea Sud-Vest a țării.

Proiectul va contribui în special la:

§ Îmbunătățirea accesului populației, în special pentru grupurile de pacienți vulnerabili, la servicii spitaliceș de înaltă calitate;

§ Îmbunătățirea standardelor clinice, eficienței, calității, siguranței și durabilității serviciilor spitaliceș din județul Dolj;

§ Îmbunătățirea calității vieții și bunăstării în regiune;

§ Reducerea mortalității/ numărului de decese evitabile în regiune.

Valoarea totală a proiectului este de 2.847.124.805,37 lei, din care valoarea total nerambursabilă FEDR este 223.320.500,00 lei.

Implementarea proiectului durează 103 luni, în perioada 01.05.2018 – 31.12.2026

Ministerul Sănătății implementează proiectul Construire Spital Regional de Urgență Craiova, COD SMIS: 134201, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 14: Construcția infrastructurilor pentru spitalele regionale de urgență, Obiecvul 1 “Îmbunătățirea calității și eficienței asistenței spitaliceș de urgență” al Priorității invesționale 14.1 “Invesții în infrastructurile sociale și de sănătate care contribuie la dezvoltarea națională, regională și locală, reducând inegalitățile în materie de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și recreave, precum și trecerea de la serviciile instuționale la serviciile furnizate de autoritățile locale”.

Construcția celor 3 spitale regionale de urgență propuse (Iași, Cluj și Craiova) este inclusă în Strategia Națională de Sănătate a României.

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu