Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nicolae Giugea (PNL) : Administrațiile publice locale competente realizează proiecte majore!

Domnule Președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Administrațiile publice locale competente realizează proiecte majore de infrastructură, modernizează drumuri, găsesc soluții pentru locuri noi de parcare, reabilitează și dotează unități școlare și sanitare, elimină birocrația în relația cu cetățeanul, furnizează servicii de salubrizare de calitate și asigură siguranța locuitorilor. Da! Acest lucru este caracteristic administrațiilor conduse de primari competenți, care sunt în serviciul oamenilor. Din păcate, avem încă numeroase exemple de incompetență în administrația publică locală, mascată prin organizarea de târguri și de bâlciuri de prost gust, mostre de kitsch, extrem de costisitoare, plătite din buzunarele oamenilor. Nu știu dacă știți, dar, la Craiova, administrația publică locală, condusă de doamna Vasilescu, a început deja pregătirile pentru târgul de Crăciun, deși suntem abia în luna mai. Asta chiar este hărnicie dusă la extrem!

Stimați colegi,

Trecând peste ironia amară, este greu de acceptat ca, în anul 2023, unii aleși locali să continue să își bată joc de banii publici și de șansa unor comunități de a se dezvolta. Anotimpul cald care se apropie ar fi fost cel mai bun prilej pentru o administrație publică locală responsabilă pentru a pune în practică proiecte de investiții utile pentru oameni, cum ar fi: reabilitarea rețelelor de apă caldă și încălzire, pentru a elimina pierderile energetice din sistem și a reduce facturile iarna viitoare, pentru reabilitarea străzilor, ca să nu se mai toarne asfaltul pe zăpadă, pentru amenajarea unor noi spații destinate parcărilor, pentru reabilitarea unor clădiri monument istoric și pentru investiții serioase în clădirile cu risc seismic.

Stimați colegi,

M-am întâlnit cu tot mai mulți cetățeni care m-au întrebat curioși cum de a reușit Emil Boc la Cluj Napoca, Ilie Bolojan la Oradea sau Gheorghe Flutur la Suceava să facă din orașele și județele lor localități la standarde europene. Nu am putut să le ascund că sunt oameni care au avut succes pentru că s-au dedicat adevăratelor probleme ale oamenilor, în timp ce unii primari cheltuiesc banii comunității pe bâlciuri, concerte și paranghelii, pe lalele la Craiova sau palmieri la București. I-am sfătuit pe oamenii care s-au săturat ca banii lor să fie risipiți ca în anul 2024, atunci când își vor alege reprezentanții locali sau la București, să-i aleagă după proiectele pe care le prezintă și după responsabilitatea și pregătirea profesională a persoanelor care vor candida. Doar așa se va produce schimbarea și la noi, în Oltenia.

Vă mulțumesc, Nicolae GIUGEA Deputat PNL

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu