Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O cafea bună cu Laura Poenaru,antreprenor 5 to go Craiova

1.Laura,care este cea mai mare provocare pentru tine în contextual actual?

Cea mai mare provocare?Adaptarea la o situație nouă cu care nu m-am mai confruntat,înțelegerea ei si acceptarea ei .

2.Ce soluții și măsuri ai implementat pentru a-ți ajuta afacerea să depășească acesta perioada?

Soluțiile au fost cele de prevenție și respectarea regulamentelor impuse de autoritățile statului și nu numai ,5 to go fiind un business de o anvergură mai mică ,depășirea acestei perioade s-a făcut mai ușor față de restul HORECA și asta pentru că noi ne bazăm foarte mult pe vânzarea to go ,nu neapărat pe zonele de seating.

3.Crezi că vor fi și efecte pozitive în urma pandemiei?

Sper să fie (zâmbește)

4.Identitatea unei afeceri e dată și de oamenii care-i calcă pragul.Cine sunt ei?

Da,adevărat.Majoritatea clienților noștri sunt în segmentul de vârstă 15-35 dar și peste (zâmbește),copiii au început să își aducă părinții la cafea.

5.Laura,care este relația ta cu cafeaua?Cum o bei și când?

Relația mea cu cafeaua este una cu vechime și care a evoluat foarte mult în ultimii ani ,mai ales de când am acces la un espresor profesional , dețin mult mai multe informații legate de acest domeniu.Am cunoscut oameni care m-au învățat cum se prepară corect un espresso,dacă nu îmi place cafeaua ,nu o beau(zâmbește) nu există compromis.

6.Care sunt cărțile care ți-au conturat profilul antreprenorial?

Nu știu dacă este vorba de o singură carte, mai multe ,tot ce am citit , tot ce citesc ,ce am învățat foarte bine este faptul că dacă mă apuc să fac ceva ,trebuie să-l fac bine.

7.Care sunt principalele probleme cu care te-ai confruntat până acum și cum le-ai depășit? 

Problemele care mi-au dat cea mai mare bătaie de cap au fost legate de personal ,dar în mare parte și din cauza lipsei lipsei mele de experiență în acest sens,a fost prima dată când am avut oameni pe care a trebuit să-i coordonez ,să-i învăț anumite lucruri,să-i motivez ,să-i fac să muncească în echipa și să respecte regulamentul de funcționare al cafenelei (zâmbește).Am mai învățat câte ceva ,dar mai am de muncă!

8.E ușor să fi antreprenor?Un sfat pentru cei aflați la începutul unei afaceri.

Este și greu și ușor.Este o experiență care m-a învățat foarte multe(zâmbește).Da,este un sfat pe care îl dau mereu : să aibă curaj și răbdare!

Arata ComentariiInchide Comentarii

Lasa un comentariu